Pelajaran 1 - Apa yang korang perlukan untuk buat duit online tanpa modal?


Sebelum aku menyampaikan perkara penting kepada korang, terlebih dahulu aku ingin minta maaf sebab memang lama giler tak kemaskini blog ni & aku juga ingin minta maaf kalau ada mana2 artikel di dalam blog ni buat korang geram dah seumpamanya.
Aku dapat rasakan, mesti masih ramai di luar sana (korang2 yang baca blog nih) belum dapat buat duit online di internet. Apa yang dikongsikan di dalam blog ni pun boleh aku katakan secara sambil lewa. Takda penerangan atau sistem / jadual secara teratur dan lengkap untuk membolehkan korang mendapat duit dari internet.
Sebab itu, aku rajinkan diri aku untuk menaip artikel ni untuk kebaikan kita bersama. Kali ni, aku cuma ingin kongsikan tentang apa yang korang perlukan untuk buat duit online tanpa modal. Terus terang aku katakan, mustahil buat duit online tanpa modal. Sebabnya;
  1. Modal ini ada banyak maksud. Ia bukan sekadar merujuk kepada duit, bahkan segala kelengkapan yang digunakan serta masa yang dihabiskan turut termasuk dalam kategori modal.
  2. Habis? Kenapa sebelum ni hang sibuk2 kata boleh buat duit tanpa modal? Sebenarnya, kalau korang perhatikan betul2 kesemua artikel, nama blog, deskripsi blog semuanya diletak dengan perkataan buat duit online tanpa modal. Inilah yang dipanggil seo. Teknik untuk menaikkan kedudukan blog di enjin carian seperti google.com mengikut kata kunci tertentu. Perkataan "Buat duit online tanpa modal" ialah kata kunci yang aku guna.
Sekarang, aku nak cerita apa sebenarnya korang perlukan untuk buat duit di internet ni. Mula2 sekali, pastikan korang ada email. Aku sarankan korang buat 3 E-mail dari penyedia email percuma yang berbeza. Antaranya;
  1.  Yahoo.com (Sebab ada fungsi Yahoo Messenger) - Yang ni buat satu je email.
  2. Gmail.com (Sebab ada fungsi gtalk) - Untuk gmail, buat 2 akaun email.
 Amaran! - Jangan gunakan / masukkan sekali email peribadi di dalam senarai 3 email tersebut. Sebab, aku nak korang fokus sebab khuatir korang hilang fokus bila email dari kawan, dan seumpamanya masuk dalam inbox, terganggu kerja korang nanti. Sebab lain lak, aku tak nak email peribadi korang kena spam. Jadi, jangan guna. Aku dah terlanjur guna sebab dulu main tibai je. Tak fikir dulu. Lagipun, mana de orang nak ajar.-.-" Kalau korang tak tahu cara daftar akaun email, cari je tutorial kat google. Berlambak aku tengok. Kat youtube pun ada.

Kedua, korang kena ada perbankan online supaya korang boleh menerima bayaran dari pihak2 tertentu. Perbankan online ni terbahagi kepada 2, iaitu dalam negara dan global. Yang dalam negara seperti Maybank & Cimb Bank, RHB bank. Aku sarankan korang ada ketiga2 akaun bank tu. Atau paling tidak ada akaun CIMB atau Maybank2u. Jangan lupa lak daftar untuk perbankan online bagi ketiga2nya kalau dapat. Kalau tak tahu, tanya kat pekerja bank caranya.

Bagi global pula (seluruh dunia gunakan) iaitu paypal & alertpay. Bagi akaun paypal, korang perlukan kad debit atau kad kredit untuk mengesahkan akaun tersebut supaya korang boleh mula menghantar & menerima bayaran. Gunakan akaun RHB bank untuk paypal, sebab duit dalam paypal boleh dimasukkan ke dalam akaun RHB bank secara terus.

Daftar akaun paypal di sini :  PAYPAL
Daftar akaun alertpay di sini: ALERTPAY

Bila dah mendaftar, pastikan korang ada simpan salinan password, dll bagi akaun perbankan online dan email korang. Simpan je dalam notepad. Kalau lupa, boleh tengok balik.

Ketiga, kebalkan pc/laptop korang dengan antivirus. Aku sarankan guna Avira antivirus & Malwarebytes sebab dua ni aku tengah guna sekarang. Benda ni penting sebab aku tak nak maklumat penting dalam pc/laptop korang kena curi tanpa korang sedari. Lagi2 maklumat akaun bank.

P/s: Nantikan artikel seterusnya aku nak cerita cara korang boleh buat duit melalui laman sosial seperti facebook & Twitter. Kalau ada apa2 soalan, tinggalkan je komen di bawah artikel ni. Nanti kalau rajin, aku balas. Pastikan korang dah ada semua yang aku nyatakan kat atas untuk memudahkan korang "follow up" apa yang aku bakal ajarkan.

24 comments:

mohamads said...

Satu info yang menarik!!JANA DUIT SECARA PERCUMA ANDA.pendaftaran percuma

syaifu haidi said...

Bayak cara untuk buat duit online sekarang nie,sama ada yang perlu guna modal ataupun percuma,dan yang penting perlu berwaspada dengan website scam.Jom ramai2 buat duit online lawati website nie..http://syaihz.blogspot.com

Nurul Husna Marzukhi said...

Sesiapa yang berminat dengan bisnes online boleh cuba daftar kt sini..program yang baru diwujudkan..nk tahu lebih lanjut, sila click link di bawah..

http://www.buatduitcash.com/index.php?ref=Iszuna

K said...
This comment has been removed by the author.
Muiz Ziman said...

mudah je buat duit sekarang

http://www.neobux.com/?r=muiziz

fathullah fatt said...

Slm klu ada kenalan kawan.sedara jiran.atau sesapa excident.pastu patah tangan/kaki.anda boleh REKOMAN
DAPAT WANG WANG WANG .KOL DAN SAYA DATANG JUMPA.

slm saya menguruskan tuntutan kemalangan jalan raya .perhidmatan tidak perlu membuat bayaran sehingga selesai.dan kami tawarkan...
-sekiranya ada masalah berkaitan kmlgan /repot polis/pembayaran bil/operation/kos baiki motosikal/atau loan atau>

((sudah melantik peguam ttapi perkhidmatan kurang memuaskan))ape2 blh hubungi saya 24 jam.

fathulah pengurus peguam kemalangan 0193003434

K said...

Lebih banyak scam dari yang betul
Cuba yang ni, dah 7 tahun jalan, boleh dipercayai
http://adf.ly/pusXg

MAE JASP said...

Jom buat duit dengan mudah hanya di rumah..jika berminat click link di bawah.. semua dihujung jari anda ;) http://jobdirumah.com/chombilala

Jul Sky said...

soalan kepada K....PM saya..sbb sy nak tahu lebih lanjut mcm mana nak buat duit cara anda :)

Rasheeqa Razak said...


http://youthreferralPay.com/?id=43266
nak extra duit? anda students? bosan? jom join saya cari duit! join je dapat usd25

kamil bahrudin said...

http://youthreferralPay.com/?id=44757

mudah je buat duit sekarang

Ismail Ahmad said...

ramai juga yang cuba cari sesuatu dalam tenet ni.. harap semuanya akan berjaya.. insya Allah

mangosteen said...

sebelum memulakan bisnes online, jika taknak rugi di kemudian hari adalah lebih baik cari ilmu dulu sebelum bermula..


>> Access belajar bisness online secara PERCUMA..KLIK link kat bawah ni...

bit.ly/belajaronlinepercuma

lala sufy said...

Salam... # income rm900 sehari -FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan.. (Kalau anda rasa program nie menipu..anda x rugi apa2 pun... -anda tak perlu keluar modal pun kan?? -tak perlu cari org.. -tak perlu jual atau beli barang... -syarat kelayakan : -anda ada FACEBOOK/WHATSAPP/WECHAT dan tahu guna komputer sikit2,termasuk laman sosial yang lain.. anda perlu open link di bawah dan register..anda terus dpat 25usd x 3.4 = rm 85.00.. lepas tu anda akan dapat link anda sendiri dan copy ayat2 saya ini paste kat fb/tweeter dan sebagainya.. setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4 = rm 34.00 mudahkan?? duit anda boleh pilih samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah anda.. register PERCUMA sila isi kat sini.. xsalah kan kalau mencuba..
http://peruserpaid.com/?ref=4307

taufiq said...
This comment has been removed by the author.
BentayaN BakaR said...

dapatkan secara percuma langkah2 buat duit online : toturial percuma masa terhad

Aminuddin Ashraf said...

sama sama kita cari pendapatan...free je...yakin..http://peruserpaid.com/?ref=68075

lala sufy said...

Hi,

Jika anda nak bekerja dari rumah dan memiliki kemahiran berikut:

1: Mahir mengunakan komputer & internet.
2: Tahu mengunakan perisian Microsoft Office atau Open Office.
3: Boleh membaca dan menulis dalam berbahasa Inggeris.
4: Tahu apa beza antara Google & Web Browser.

Anda sesuai untuk kerja online freelance seperti:

1: Virtual Assistant (USD$100 per projek)
2: Data Entry (USD$50.00 per projek)
3: Web Research (USD$150.00 per projek)
4: Virtual Customer Service (USD$70.00 per projek)

Bagi mendapatkan maklumat lanjut tentang online freelancing sila layari link dibawah sekarang!
==> http://jobdirumah.com/taikburitguntut

nur hanna said...

Nak tak income RM900 sehari?? FREE REGISTER ..Tiada apa2
bayaran akan dikenakan langsung (Kalau anda rasa program ini menipu
,anda tidak rugi apa2 pun ,anda tak perlu keluar modal pun kan...) Tak
perlu cari orang ,tak perlu jual barang .anda hanya perlu open link
dibawah dan register .anda terus dapat USD25x3.4=RM85.00 . Lepas tu anda
dapat link anda dan anda copy paste ayat saya kat fb ,ruang komen
,tweeter ,wechat dan sebagainya. setiap orang yg buka link anda ,anda
akan terima USD10x3.4=RM34.00 ..Mudahkan .anda boleh pilih sama ada duit
masuk ke acc bank anda atau cek dipos ke alamat rumah anda .Ramai yg dh
register PERCUMA SAHAJA .cuba buka link dibawah ini ,x salah kalau
mencuba dan hasilnya lumayan. cuba click http://youth2payment.com/?ref=16954

loundness mercy said...

PERCUMA JERRR....nak income rm100 hingga
rm1000 sebulan..free register tiada bayaran. ( kalau
anda rasa program ini menipu anda tidak rugi apa2
pun anda tidak perlu keluarkan modal pun kan..) tak
perlu cari orang. Tak perlu jual barang. Syarat
kelayakkan anda ada facebook , whatsap, wechat
dan tahu guna computer sikit2 termasuk laman
sosial yang lain. Anda hanya perlu open link di
bawah dan register anda terus dapat usd
25×3.4=rm85.00 lepas tu anda akan dapat link
sendiri dan copy ayat2 sy ni paste kt fb, tweeter dan
sebagainya. Setiap orang yang buka link anda akan
terima usd 10×3.4=rm34.00. Mudahkan anda boleh
pilih duit masuk acc bank atau cek pos ke alamat
rumah anda. Register percuma tak salahkan kalau
anda mencuba. Klik link untuk
http://myinvitepay.com/?ref=211205

loundness mercy said...

PERCUMA JERRR....nak income rm100 hingga
rm1000 sebulan..free register tiada bayaran. ( kalau
anda rasa program ini menipu anda tidak rugi apa2
pun anda tidak perlu keluarkan modal pun kan..) tak
perlu cari orang. Tak perlu jual barang. Syarat
kelayakkan anda ada facebook , whatsap, wechat
dan tahu guna computer sikit2 termasuk laman
sosial yang lain. Anda hanya perlu open link di
bawah dan register anda terus dapat usd
25×3.4=rm85.00 lepas tu anda akan dapat link
sendiri dan copy ayat2 sy ni paste kt fb, tweeter dan
sebagainya. Setiap orang yang buka link anda akan
terima usd 10×3.4=rm34.00. Mudahkan anda boleh
pilih duit masuk acc bank atau cek pos ke alamat
rumah anda. Register percuma tak salahkan kalau
anda mencuba. Klik link untuk
http://myinvitepay.com/?ref=211205

blue mirror said...

jujur saya ckp,,saya baru join satu website bulan nie adalah dlm 2 minggu.alhamdulillah dpt $0.31 ..nampak cm sikit kan tp kalau tukar ke ringgit malaysia kira byk la jugak.hilang terus sen tu.website nie antara yg paling popular dan dipercayai.korang nak x team up dengan saya? boleh register bawah link saya

(http://www.clixsense.com/?7967026).

dijamin bukan scam dan 100% free okay.
nnt korang dah register boleh kita sembang2 lg cmna nk naikkan income.

saya dlm proses survey website lain jugak.so kpd bakal2 anak2 buah saya,,nnt saya gtau korang yg mna best.

Msdg Jackal said...

Mana sambungannya admin. apa yang kita boleh buat dengan 3 email tu?. tak sabar tunggu update.

siapa minat kerja online kat sini?.

[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]

Amira Zura said...


Salam admin. Tumpang Iklan:-

Beribu2 rakyat Malaysia mula menjana wang RM10000 ribu sebulan dengan menggunakan smartphone sahaja.
Anda bila lagi?. Teringin nak cuba?.
Semudah 1,2,3. Masuk web, daftar,Install app, dan tekan RUN. Duit terus masuk ke akaun bank tanpa bertangguh. Sungguh

[MASUK WEB DAN TERUS INSTALL UNTUK DAPAT DUIT RM10000 SEKARANG!]